„Цимет“, Ребека Таири

„Ова е книга за светот надвор и неговото прекршување од нашите внатрешни огледала. За луѓето што се сами среде толпа, за оние што живеат со мирисот на сеќавањата, впечатливи и интензивни како мирис на цимет. Нежно, исповедно, лирично, интимно и топло писмо...“ - Јулијана Величковска Година на издавање: 2020 Број на страни: 64 Димензии: 17 cm Корица: мека ISBN: 978-608-265-018-0 [...]

„Отворена книга“ Јулијана Величковска

„Отворена книга“ е втората стихозбирка на Јулијана Величковска. Содржи песни претходно објавени во нејзината прва стихозбирка „Комарци“, во романот „Годишни времиња“ и некои необјавени песни. Поезијата на Величковска е застапена во неколку антологии на македонската современа поезија издадени во Македонија, Србија, Чешка и Италија, а застапена е и во една антологија на светската современа поезија издадена во Кина. Нејзините песни [...]