proza
„Втор откос“ Дејан Величковски

„Втор откос“ Дејан Величковски

Возбудлив трилер од почеток до крај!

Приказна за битката на поединецот против корумпираниот систем.

„Втор откос“ е роман, во кој преку главниот лик Симон, војник специјалец, добиваме слика за тоа како во секој од нас постои она двојство на добро и зло. На човек и ѕвер. На грижлив татко и сопруг од една страна и тренирана машина за убивање, од друга. За грдото лице на војната и она што таа го прави од луѓето. За корумпираноста на системот… Човечките судбини… Потребата да се биде херој… Приказна што ве држи напнати од пресврт до пресврт, до самиот крај.

  • Година на издавање : 2018
  • Број на страни: 190
  • Димензии : 21
  • Корица : мека
  • ISBN: 9786084641780

Повеќе за книгата на goodreads

Купи онлајн на kupikniga.mk