Моќта на поезијата

Книгите се богатство

Читај повеќе

„Директни обраќања“, Марина Икономова Шокева

by

Промотивна реч за стихозбирката „ДИРЕКТНИ ОБРАЌАЊА“ од Марина Икономова Шокева Директните обраќања сфатени како...

прочитај повеќе...

„Тие“ Ива Дамјановски

by

Книгата ја доби наградата „Игор Исаковски“ во 2017 година за првото издание на Блесок....

прочитај повеќе...